Brosamverkan bjuder in till studiebesök på Storstrømsbron i Danmark

Vägdirektoratet Danmark bygger en ny Storstrømsbro som förbinder Själland och Falster via Masnedø. Bron kommer att bli cirka 4 kilometer lång, vilket gör den till Danmarks tredje längsta bro efter Øresundsbron och Stora Bältsbron.

Storstrømsbroen byggs för elektrifierat dubbelspår med en maxhastighet på 200 km/h och en dubbelfilig väg med en hastighet på 80 km/h. Dessutom byggs en gång- och cykelväg på bron.

Storstrømsbroen har stor regional betydelse och är också en viktig del av järnvägskorridoren mellan Köpenhamn och Tyskland. Denna järnvägskorridor går via Köpenhamn-Ringsted-banan via Køge och kommer att förstärkas avsevärt med den kommande Fehmarn Bält-tunneln med tillhörande järnvägsanläggningar, som beräknas stå färdig 2029. Byggandet av en ny kombinerad väg- och dubbelspårig järnvägsbro över Storstrømmen syftar därför också till att säkra den framtida kapaciteten för denna centrala järnvägskorridor till Europa.

Bron beräknas öppna för biltrafik 2025 och för tågtrafik 2027. Budgeten för den nya bron, inklusive rivning av den gamla bron, uppgår till cirka 4,7 miljarder DKK (2023 års prisnivå).

Bron byggs av det italienska konsortiet SBJV bestående av företagen Itinera SpA – Grandi Lavori Fincosit SpA – Condotte SpA.

 

Datum: 2024-04-18–2024-04-19
Kostnad: Ca. 3 500 SEK/person för övernattning tors-fre, busstransport Göteborg-Storströmsbron ToR, middag på torsdag kväll och lunch i samband med studiebesöket på fredagen. Priset kan justeras något beroende på antal deltagare.
Anmälan: Senast 2024-03-15 via formulär nedan

 

Program

Torsdag 18/4

14.00 Avresa från Göteborg med buss.
Det går också bra att ordna egen transport och möta upp på plats.
Övernattning på hotell Holberggård (www.holberggaard.dk)
19.30 Gemensam middag på hotellet.

Fredag 19/4

08.30 Avresa från hotellet
09.00 Studiebesök på Storstrømsbroen
13.00 Hemresa

 

Frågor: Besvaras av martin.laninge@peab.se eller kenneth.wahlqvist@skanska.se
OBS! Antalet platser är begränsat.
Inbjudan som pdf 
Mer information om projektet
Webkamera

 

Anmälan